Беррі Гамфріз

Беррі Гамфріз

Barry HumphriesАктор

Джон Баррі Гамфріс, AO, CBE (англ. John Barry Humphries, нар. 17 лютого 1934) — австралійський актор, комік і письменник, найбільш відомий своїм персонажами — дамою Едною Евередж (англ. Dame Edna Everage), домогосподаркою з передмістя Мельбурна, і сером Лісом Паттерсоном (англ. Sir Les Patterson), п'яним австралійським аташе з культури. Крім цього він показав себе як успішний актор, продюсер і сценарист на сцені музичного театру в лондонському Вест-Енді.

Вперше свого персонажа даму Едну Евередж він представив у театрі Мельбурнського університету в 1955 році. Спочатку вона являла собою карикатуру на типову замкнуту австралійську домогосподарку з передмістя, а після закінчення чотирьох десятиліть сформувалася як одна з найяскравіших комедійних персонажів Австралії, гостра на язик, егоїстична, помітно одягнена дама, з ліловими волоссям і в окулярах «котяче око».

У цьому образі Гамфріс з'явився у низці фільмів, серіалів і телешоу, а також написав кілька книг, включаючи автобіографію. У своїх інтерв'ю він завжди говорить про Едну Евередж, як про реальну людину, а не своє альтер-его. У 2007 році на честь дами Едни одна з вулиць у Мельбурні була названа її ім'ям.

У 1982 році Баррі Гамфріс був удостоєний ордена Австралії за внесок у розвиток театру, а в 2007 році став кавалером ордена Британської імперії в званні командор.

Баррі Гамфрі чотири рази був одружений, і три перших шлюби завершилися розлученням. Зі своєю нинішньою дружиною, Ліззі Спендер, він разом з 1990 року.

У 2012 році на екрани вийшла екранізація твору Дж.Р.Р. Толкіна «Гоббіт: Несподівана подорож», де Баррі Гамфріс виконав роль Верховного Гобліна.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.