Валентин Гафт

Валентин Гафт

Valentin GaftАктор

Народився 2 вересня 1935 року в Москві в єврейській родині вихідців з Полтавської області України Йосипа Романовича (1907-1969) і Гіти Давидівни (1908-1993) Гафтів. Навчаючись у школі, Валентин Гафт почав брати участь у шкільних спектаклях. При цьому він нікому не зізнавався в тому, що хоче стати артистом. Вступати в театральне училище вирішив потайки. Документи подав у Щукінське училище і в Школу-студію МХАТ. Випадково, за два дні до іспитів, Валентин Гафт зустрів на вулиці знаменитого актора Сергія Столярова і попросив «прослухати» його. Столяров хоч і здивувався, але не відмовив і навіть допоміг порадами. У Щукінському училищі Валентин Гафт пройшов перший тур, але не пройшов другий. Та в школу-студію МХАТ вступив з першої спроби, склавши іспит на «відмінно».

У 1957 році Валентин Гафт закінчив Школу-студію МХАТ (майстерня В. О. Топоркова), після закінчення дебютував на сцені Театру ім. Моссовета (з рекомендаціями від Д. Н. Журавльова). Через деякий час — у Театрі на Малій Бронній, потім — у А. А. Гончарова в маленькому театрі на Спартаківський вулиці. Справжні роботи почали виходити тільки у А. В. Ефроса в Ленкомі.

Дебютував у кіно в 1956 році у фільмі «Вбивство на вулиці Данте».

З 1969 року — актор театру «Сучасник». Дружина — актриса Ольга Остроумова. Хрестився.

У січні 2010 року Валентин Гафт увійшов до складу групи відомих російських діячів культури, серед яких були також Олена Камбурова, Сергій Юрський, Інна Чурікова і Андрій Макаревич, яка звернулася до влади з пропозицією про введення поста уповноваженого з прав тварин.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.