Євген Миронов

Євген Миронов

Yevgeny MironovАктор, Продюсер

Євген Миронов народився 29 листопада 1966 року в селищі Татіщево-5 (нині Світлий) Саратовської області.

Євген з дитинства мріяв стати актором і в школі займався в драматичному гуртку, навчався також у музичній школі за класом акордеона. Із сестрою Оксаною ставив домашні лялькові спектаклі. Після закінчення в 1982 році восьми класів Євгеній Миронов вступив до Саратовського театрального училища ім. І. А. Слонова, на курс Валентини Олександрівни Єрмакової. Першою його навчальною роллю в уривку була роль Івана (за повістю «Іван» Володимира Богомолова). З успіхом закінчив училище в 1986 році.

Після закінчення училища був запрошений на роботу в Саратовський ТЮГ, проте вирішив продовжити навчання акторській майстерності в Москві, вступивши до школи-студії МХАТ на курс Олега Павловича Табакова та Авангарда Миколайовича Леонтьєва. Олег Табаков призначив йому двотижневий випробувальний термін, бо його студенти вчилися вже на другому курсі. За два тижні потрібно було підготувати уривок для показу. Допомогти у підготовці уривка погодився Роман Кузнеченко. Після закінчення випробувального терміну Євгена Миронова офіційно зарахували до школи-студії МХАТ. У 1990 році Миронов закінчив навчання. Йому надійшли пропозиції від трьох театрів: Олег Єфремов кликав у МХАТ, запрошували і в театр на Малій Бронній, але актор вважав за краще прийняти запрошення Театру-студії під керівництвом Олега Табакова.

У кіно Євген Миронов першу роль зіграв в 1988 році у фільмі Олександра Кайдановського «Дружина керосинника». Невдовзі, після участі в кількох зовсім не схожих стрічках («Роби — раз!», «Перед світанком», «Загублений у Сибіру»), молодого актора помітили.

Широку популярність і визнання як глядачів, так і фахівців Євгеній Миронов отримав після виконання головної ролі у фільмі Валерія Тодоровського «Любов». За неї актор удостоївся цілого ряду кінематографічних нагород, як вітчизняних, так і зарубіжних, і був визнаний кращим актором 1992 року. У грудні 2006 року призначений художнім керівником Державного театру націй.

За словами Євгена Миронова, єдина партія, до якої він належить, — партія захисників тварин. При цьому перед президентськими виборами 2012 року він знявся у агітаційному відеоролику на підтримку кандидата В.В. Путіна, а після виборів дав різкі оцінки тим, хто критикував участь акторів у зйомках подібних роликів, назвавши їх авантюристами, неробами і покидьками.

Євген Миронов живе в Москві. Неодружений. Дітей немає.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.