Ірина Алферова

Ірина Алферова

Irina AlferovАктор

Ірина Іванівна Алфьо́рова (рос. Ирина Ивановна Алфёрова; 13 березня 1951, Новосибірськ) — російська акторка, Народна артистка Росії (2007).

Народилася в Новосибірську не в акторській сім'ї (батьки її — Іван Кузьмич і Ксенія Архипівна — пройшли війну від початку до кінця і, вивчившись потім, обидва стали юристами-адвокатами). Проте Ірина грала в самодіяльному театрі Новосибірського Академмістечка, закінчила МОУ СОШ № 29. У 1972 році Ірина Алфьорова закінчила ГІТІС.

Наприкінці навчання у ГІТІСі, її запросили у свої трупи одразу кілька московських театрів. Тоді ж їй випав дивно щасливий квиток — роль Даші в телеепопеї «Ходіння по муках». 1976 року Алфьорова була запрошена в Московський театр ім. Ленінського комсомолу (з 1991 — «Ленком»).

Наступна велика роль в кіно Ірини Алфьорової — Констанція в музичному пригодницькому серіалі «Д'Артаньян і три мушкетери». На цю роль режисер Георгій Юнгвальд-Хилькевич хотів взяти Євгенію Симонову, але керівництво «Держкіно» змусило знімати Алфьорову. Режисерові довелося підкоритися, хоча як він вважав, що актрисі для цього фільму не вистачало музикальності. Озвучувати роль він доручив Анастасії Вертинській, оскільки голос Алфьорової здався йому грубуватим і занадто низьким для цієї ролі. Однак фільм мав великий успіх, і участь в ньому принесло Алфьорова ще більшу популярність у глядачів.

Разом з Олександром Абдуловим вона знімалася в мелодрамах «З коханими не розлучайтесь» (1979) і «Передчуття любові» (1982).

Потім були ролі в оповіді «Василь Буслаєв» (1982), політичному детективі «ТАРС уповноважений заявити...» (1984), мелодрамі «Нічні забави» (1991).

Героїням Алфьорової були властиві цілісність, жіночність, щирість. Популярність Алфьорової росла, але критики досить прохолодно ставилися до її робіт[джерело не вказане 2295 днів]. У 1990-х роках єдиною помітною роботою Алфьорової в кіно була роль у міні-серіалі «Єрмак» (1996).

Ірина Алфьорова брала участь у зйомках телепередачі «Маркіза».

У 2000 році знялася в українському фільмі «Втрачений рай». У 2002 році зіграла дружину французького дипломата в пригодницькому російсько-французькому фільмі «Лисиця Аліса».

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.