Роман Качанов

Роман Качанов

Roman KachanovРежисер, Сценарист, Художник

Народився 17 січня 1967 в Москві. Батько — аніматор Роман Абелевич Качанов. Мати — Гара Олександрівна Качанова, за освітою інженер-економіст. Виріс Роман Романович Качанов у московському районі Кунцево. Трудову діяльність розпочав у 15 років. Працював літературним секретарем (письменника-фантаста Кіра Буличова). У 1982-1984 як вільний слухач прослухав курс лекцій на Вищих режисерських курсах.

У 1984 році вступив на сценарний факультет ВДІКу (майстерня К.К.Парамонової і І.К.Кузнецова). Навчався на одному курсі з Ренатою Литвиновою, а на паралельному режисерському факультеті одночасно з Романом Качановим вчилися Федір Бондарчук, Іван Охлобистін, Тигран Кеосаян, Олександр Баширов, Рашид Нугманов, Бахтіяр Худойназаров та інші діячі сучасного російського кіно. Згодом з багатьма з них Роман Качанов продовжить розпочаті ще в інституті дружбу і співробітництво. У 1989 році закінчив ВДІК. Його розподілили на кіностудію ім. Горького в об'єднання «Ладья» (худ. кер. Павло Арсенов). У 1990 пішов з об'єднання.

У 1990 як режисер-постановник почав зйомки фільму «Не питай мене ні про що». У 1991 фільм завершив. Однак, через економічні труднощі, що виникли в країні, фільм не вийшов на екрани. Прем'єра відбулася тільки в 1994 році в Центральному Будинку кінематографістів. У січні 1992 року приступив до зйомок кінокартини «Урод». У 1993 році картину закінчив.

У 1993 році 17 березня у Романа Качанова померла мати — Качанова Гара Олександрівна. А 4 липня помер батько — Роман Абелевич Качанов. З 1993 до 1997 знімав рекламні ролики і музичне відео. У 1998 році зняв малобюджетну кінокартину «Максиміліан». У тому ж 1998 одружився на актрисі Ганні Букловській. 3 листопада у нього народилася донька — Поліна Качанова. 19 грудня 1999 у нього народилася друга донька — Олександра Качанова. У 1999 році почав знімати, а в 2000 році завершив виробництво фільму «ДМБ», що отримав широке визнання, як кінокритиків, так і публіки.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.