Леонардо ДіКапріо

Леонардо ДіКапріо

Leonardo DiCaprioАктор, Продюсер

Народився 11 листопада 1974 року в Лос-Анджелесі, Каліфорнія. Батько Ді Капріо походить з сім'ї з італо-німецьким корінням. Мати Ді Капріо, Ірмелін Ді Капріо, в дівоцтві Інденбіркен, народилася в західнонімецькому Ор-Еркеншвіці. Її батьком був Вільхельм Інденбіркен, а матір'ю - росіянка Олена Смирнова, яка після переїзду до Німеччини з СРСР вийшла заміж і взяла прізвище чоловіка Інденбіркен. Сам же Ді Капріо, в розмові з Володимиром Путіним, повідомив, що його дід також був росіянином, і додав: «Так що я не на чверть, а наполовину росіянин». У 14 років Ді Капріо вирішив стати актором. Він знайшов агента, якому подобалася і його стрижка, і його ім'я. Він знявся в більш ніж 30 рекламних роликах, в декількох серіях «Санта Барбари». З 1991 року він знімався в серіалі «Зростаючий біль», але залишив шоу заради зйомок у картині «Життя цього хлопця».

Наступною роботою Ді Капріо була картина «Що гризе Гілберта Грейпа». У цьому фільмі він зіграв розумово відсталого брата Гілберта. Чесна і відкрита гра принесла йому номінацію на «Оскар». 19-річний актор опинився в центрі уваги голлівудської богеми.

У 1994 році вийшов на екрани вестерн «Швидкий і мертвий», де Ді Капріо дісталася одна з головних ролей.

У наступному році в світовий прокат вийшла стрічка «Повне затемнення », в якій Ді Капріо зіграв роль поета Артюра Рембо, закоханого в чоловіка, колегу - поета Поля Верлена (актор Дейвід Т’юліс). Актор віртуозно зіграв гомосексуальну любов, зв'язок і пристрасть, з нескінченною абсентною випивкою, бродяжництвом, зустрічами - розлуками двох складних творчих особистостей в консервативну Вікторіанську епоху. Однак, не дивлячись на позитивні відгуки критиків, особливого успіху в прокаті фільм не мав.

У 1996 році Леонардо став черговим втіленням Ромео в сучасній екранізації «Ромео і Джульєтти». Цей фільм став найулюбленішим для батька актора.

1997 рік приніс Ді Капріо світову популярність. «Титанік» став найголовнішою подією року. Леонардо Ді Капріо отримав номінацію на премію «Золотий глобус». Саме роль в «Титаніку» висунула його в ряди найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду.

Після виходу фільму «Авіатор» був нагороджений Кавалерським ступенем французького Ордена мистецтв і літератури (5 січня 2005 року).

Каталог відео

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.