Малкольм Макдауелл

Малкольм Макдауелл

Malcolm McDowellАктор

Малкольм Макдауелл народився 13 червня 1943 року в Лідсі у сім'ї бармена. В юності працював у пабі батька, потім – комівояжером. Після проходження курсів акторської майстерності грав у провінційних театрах. У 1964 році потрапив в трупу Королівського шекспірівського театру. З 1965 року працював на телебаченні. У 1968 році знявся у фільмі «Якщо...» режисера Ліндсея Андерсона. Пізніше Макдауелл зіграв у його фільмі «О, щасливчик» (1973).

Справжню популярність актор знайшов у 1971 році після зйомок у «Заводному апельсині» Стенлі Кубрика, де він грав роль неповнолітнього садиста і ґвалтівника Алекса. Після виходу цього фільму майже завжди Малкольму пропонували реалізовувати на екрані негативних персонажів: божевільного імператора Стародавнього Риму Гая Калігулу у фільмі Тінто Брасса, радянського серійного вбивцю часів перебудови, аналогічного Андрію Чикатило. Макдауелл навіть був запрошений на «Мосфільм» для зйомок у фільмі Карена Шахназарова «Царевбивця» в ролі царевбивці Юровського.

В кінці 1970-тих і в 1980-тих роках у кар'єрі Макдауелла настав спад, в основному він грав невеликі ролі. У 1982 році Макдауелл знявся у фільмі «Люди-кішки» режисера Пола Шредера. У 1990-тих роках грав роль маршала Космічного флоту Землі Джеффрі Толвіна в FMV-роликах для ігор «Wing Commander III: Heart of the Tiger» (1993) і «Wing Commander IV: The Price of Freedom» (1995), разом із такими відомими акторами, як Джон Ріс-Девіс і Марк Гемілл. Відома його роль у телесеріалі «Лексс: Тінь Гіга» (1996). У 2007-2008 роках озвучував роль Джона Генрі Едема, президента Анклаву в комп'ютерній грі Fallout 3. Нині Макдауелл працює на американському телебаченні.

У 2009 році взяв участь у зйомках музичного кліпу на композицію Snuff американської групи Slipknot.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.