Роберт Дауні мол.

Роберт Дауні мол.

Robert Downey Jr.Актор, Продюсер

Роберт Дауні-молодший народився у Манхеттені (Нью-Йорк) у родині незалежного режисера Роберта Дауні-старшого і був молодшим із двох дітей. Першою роллю Роберта стала невелика роль цуценяти у фільмі свого батька. У віці двадцяти років (в 1985 році) Дауні-молодший на один сезон приєднався до команди, що випускала найпопулярніше американське телешоу «Суботнім вечором у прямому ефірі». Після досвіду на телебаченні він остаточно вирішив зв'язати долю з кінематографом і переїхав у Голлівуд.

У 1987 році Роберт Дауні-молодший одержав головну роль у комедії Джеймса Тобака «Фахівець зі знімання», після чого знявся в кількох незначних кінокартинах. Ситуація змінилася у 1992 році, коли на екрани вийшов фільм сера Річарда Еттенборо «Чаплін», у якому актор зіграв легендарного коміка. Акторська гра Дауні-молодшого захопила всіх, і він був номінований на премію «Оскар» у категорії «Найкраща чоловіча роль». Критика й публіка називала Роберта Дауні-молодшого одним із найперспективніших акторів серед молодого покоління.

Однак у цей період в актора виникає наркотична залежність, через що після низки гучних скандалів його звільняють зі студій, де він тоді знімався, а суд присуджує його до тюремного ув'язнення й примусового лікування. За словами самого Дауні-молодшого, його знайомство з марихуаною відбулося у віці 8 років не без допомоги рідного батька.

Після проходження курсу лікування Дауні-молодший повернувся на екрани в 2004 році з фільмом «Готика», де зіграв разом із Геллі Беррі й Пенелопою Круз. Гра актора одержала позитивні відгуки й після виходу комедійного детектива «Поцілунок навиліт». У 2006 році його виконання ролі таємничого Лайонела, що вступає у зв'язок з героїнею Ніколь Кідман у фільмі «Хутро», одержало найзахопленіші відгуки кінокритиків.

Проте справжнє переродження Роберт одержує після затвердження на головну роль у фільмі «Залізна людина». Після виходу фільму кіностудії буквально закидають актора різними пропозиціями.

У 2008 році виходить фільм Бена Стіллера «Солдати невдачі», у якому розповідається історія акторів, що потрапили на справжню війну, але вважають це всього лише зйомками. Роберт зіграв у фільмі Кірка Лазуруса, п'ятикратного лауреата премії «Оскар», який заради нової ролі навіть змінив пігментацію своєї шкіри. Блискуча гра Дауні-молодшого принесла йому другу номінацію на «Оскар», номінацію на «Золотий глобус» і номінацію на приз Британської академії.

У кінці 2009 року на екрани вийшов фільм Гая Річі «Шерлок Холмс», де в парі з Джудом Лоу, який грає доктора Джона Ватсона, Роберт виконав роль геніального детектива Холмса. У перший же вік-енд фільм побив усі рекорди за касовими зборами, а сам Роберт отримав премію «Золотий глобус» у номінації «Найкраща чоловіча роль (комедія або мюзикл)».

У 2013 році здобув дві нагороди People's Choice Awards у номінації «Favorite Movie Actor» 2013, та «Favorite Superhero» 2013.

Каталог відео

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.