Х'ю Грант

Х'ю Грант

Hugh GrantАктор

Х'ю Грант народився 9 вересня 1960 року в Лондоні, Великобританія, в родині художника Джеймса Гранта, що заробляв на життя торгівлею килимами, і його дружини Фінволи, вчительки. У 1979 році Грант вступив до New College, коледжу Оксфордського університету, збираючись стати мистецтвознавцем. Під час навчання він був членом закритого студентського клубу Piers Gaveston Society, названого на честь П'єра Гавестона, фаворита і вірогідного коханця короля Англії Едуарда II.

У 1982 році у віці двадцяти двох років Грант дебютував у кіно, знявшись у трагікомедії «Привілейовані». Закінчивши коледж, він деякий час грав у трупі коміків «Жартівники з Норфолка» (Jockeys Of Norfolk), рецензував книги і навіть почав (але так і не закінчив) писати свій власний роман. У 1985 і 1986 році актор досить багато працював на телебаченні, знімаючись в серіалах і телефільмах. Його першим помітним успіхом став фільм 1987 року «Моріс» – мелодрама про любов студентів-геїв, за романом Е. М. Форстера. Ця робота принесла Гранту Кубок Вольпі за кращу чоловічу роль Венеціанського кінофестивалю, яку він розділив зі своїм партнером по фільму Джеймсом Вілбі. У тому ж році він знявся в кримінальному романтичному трилері «Біле зло». На молодого актора звернули увагу, і в 1988 році його можна було побачити одразу в п'яти фільмах. Першим стала мелодрама Гонсало Суареса «Гребти за вітром», де Гранту дісталася роль знаменитого поета-романтика лорда Байрона. Під час зйомок між ним і його партнеркою Елізабет Герлі почався роман, що продовжився тринадцять років. Далі пішли короткометражка «Ноктюрн», де Грант зіграв роль композитора Фредеріка Шопена, драма «Ночі в Бенгалі», невелика роль у трилері «Зоря» і фільм жахів Кена Рассела «Лігво білого хробака» за мотивами однойменного роману Брема Стокера. Всі ці фільми, хоча і додали Гранту акторського досвіду, успіху у публіки не здобули. У 1989 році актор знов був зайнятий на телебаченні, потім знявся в непримітній драмі «Переступаючи межу». У 1991 році він знову з'явився в ролі Шопена у парі з Джуді Девіс (актриса виконала роль письменниці Жорж Санд) у музичному романтичному фільмі «Експромт», після чого взяв участь в еротичній драмі Романа Поланскі «Гіркий місяць». 1994 року роль в романтичній комедії «Чотири весілля і одні похорони» принесла Гранту широку популярність і декілька престижних нагород і номінацій – так, він був удостоєний премії BAFTA і «Золотий глобус».

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.