Алан Рікман

Алан Рікман

Alan RickmanАктор, Режисер, Сценарист

Алан Сідні Патрік Рікман (англ. Alan Sidney Patrick Rickman; нар. 21 лютого 1946, район Хаммерсміт, Лондон, Англія) - британський театральний і кіноактор, актор озвучування, режисер. Лауреат премій «Золотий глобус», «Еммі», BAFTA.

Перша головна роль у театральній постановці - віконт де Вальмон («Небезпечні зв'язки»). З 1985 по 1987 роки вистава йшла в Англії, а потім була показана на Бродвеї, і мала великий успіх. Ця роль визначила кар'єру Рікмана в кіно. Після прем'єри вистави в Нью-Йорку в гримерку до Рікмана прийшли продюсери Джоель Сільвер і Чарльз Гордон. Вражені створеним ним на сцені образом, вони запропонували Рікману другу роль у проекті «Міцний горішок» разом з Брюсом Віллісом. Фільм вийшов на екрани в 1988 році. Наступна роль у фільмі «Робін Гуд: Принц злодіїв» (1992) зміцнила уявлення про те, що Рікман дуже добре грає лиходіїв. Першу «позитивну» роль йому дали в мелодрамі «Щиро, шалено, сильно» (1991). Найбальш романтична роль Рікмана - полковник Брендон в екранізації роману Джейн Остін «Розум і почуття» (1995). У 1996 році Рікман зіграв головну роль у фільмі "Распутін", за яку отримав премії «Золотий глобус» і «Еммі». У 1997 році Алан спробував себе в ролі режисера. Він поставив спектакль, а потім зняв фільм «Зимовий гість» за п'єсою Шарман МакДональд. Дебют виявився успішним, картина була відзначена двома преміями під час прем'єри на Венеціанському кінофестивалі.

У 2004 році Рікман взявся за постановку п'єси «Мене звуть Рейчел Корі» про життя американської активістки, яка виступала проти ізраїльської присутності на західному березі річки Йордан і війни в Іраку, загиблої під гусеницями ізраїльського бульдозера. Спектакль був випущений восени 2005 року в Лондоні. Багато шанувальників Алана Рікмана вважають однією з найважливіших складових його успіху голос. Крім незвичайного тембру, актор володіє ідеальною англійською вимовою і своєрідною манерою мови.

У 2006 році Рікман зіграв одну з головних ролей у фільмі «Сніжний пиріг», а також роль купця в екранізації роману П. Зюскінда «Парфумер. Історія одного вбивці ». У 2007 році виконав роль судді Терпіна, антагоніста головного героя, у фільмі Тіма Бертона «Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт». У 2010-му озвучив синю гусеницю в мультфільмі «Аліса в Країні Чудес». У тому ж році вийшов телевізійний фільм «Пісня ланчу» (англ. The Song of Lunch) за однойменним вірша Крістофера Ріда (англ. Christopher Reid). 21 листопада 2011 на Бродвеї відбулася прем'єра феєричної комедії «Семінар», в якій Рікман зіграв Леонарда - талановитого письменника, що дає приватні уроки майстерності.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.