Джульєт Стівенсон

Джульєт Стівенсон

Juliet StevensonАктор

Актриса театру, кіно і телебачення.

Стівенсон народилась в місті Кельведон графства Ессекс (Великобританія) 30 жовтня 1956 року в сім'ї армійського офіцера і вчительки. Оскільки її батько був військовим, родині доводилося часто переїжджати з місця на місце. Дівчинка навчалася в школі-інтернаті Беркшира, потім у школі Святої Катерини для дівчаток, а також відвідувала Королівську академію драматичного мистецтва. Серед випускників Академії були актори «нової хвилі», до групи яких входила і Джульєтт. До них також належали Джонатан Прайс, Брюс Пейн, Алан Рікман, Антон Лессер, Кеннет Брана, Імельда Стонтон і Фіона Шоу. Все це призвело до того, що Стівенсон в 1980-і роки почала акторську кар'єру в Театрі Шекспіра.

Хоча справжню славу актриса отримала, працюючи в кіно і на телебаченні, а також час від часу отримуючи ролі на радіо BBC, Джульєтт Стівенсон більше всього відома як театральна актриса. Серед її найвидатніших ролей Ганна з п'єси «Burn This» і Паулінуа з «Death and the Maiden». За останню у 1992 році Стівенсон була нагороджена премією Лоуренса Олівера як «Краща актриса».

У 1987 році в телевізійному фільмі «Гонка за подвійною спіраллю» Джульєтт зіграла роль вченого, Розалінди Франклін, за яку отримала нагороду Cable Ace.

Актриса також відома через головні ролі у фільмі «Вірно, шалено, глибоко», знятого для BBC в 1990 році, і драмі «Таїнство вознесіння» («The Secret Rapture») 1993 року. Джульєтт можна побачити в таких картинах, як «Емма» 1996 року, «Грай як Бекхем» 2002 року, «Посмішка Мони Лізи» 2003 року, «Останній кат» («Pierrepoint») 2005 року, «Вторгнення», «Погана слава» («Infamous») 2006 року.

У 2009 році Джульєтт Стівенсон з'явилася в серіалі «Лобне місце» («A Place of Execution»), знятого за однойменним романом Валу Макдермід. Ця роль принесла їй премію на церемонії Crime Thriller Awards у номінації «Краща актриса».

У 2011 році Джульєтт Стівенсон знялася в детективному серіалі «Льюїс».

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.