Даян Лейн

Даян Лейн

Diane LaneАктор

Народилася 22 січня 1965 року, Нью-Йорк, США — американська актриса.

У сім'ї актора Бертона Юджина Лейна і танцівниці нічного клубу Коллін Феррінгтон. З раннього віку вона була знайома з акторською працею: в шість років вперше вийшла на сцену, в 1979 році у віці тринадцяти років знімалася з Лоуренсом Олів'є у фільмі «Маленький роман» у Джорджа Роя Гілла. Потім слідувала низка ролей у невдалих теле-і кінофільмах, поки Френсіс Форд Коппола на початку 1980-х не запропонує їй ролі в «Ізгоях» і «Бійцевій рибці». За цими роботами слідували ролі у переважно провальних голлівудських стрічках, через що Лейн навіть покинула кінобізнес на три роки. У наступні роки Даян Лейн знімалася переважно в досить скромних, але амбітних проектах. У 1995 році Лейн знялася в парі з Сильвестром Сталлоне в екранізації коміксу «Суддя Дредд», з Робіном Вільямсом — в «Джеці» (1996) і Веслі Снайпсом у «Вбивстві в Білому домі» (1997). У 2000 році вона отримала головну роль у фільмі «Ідеальний шторм» за участю Джорджа Клуні і Марка Волберга. У 2002 році Лейн нарешті вдалося здійснити справжній прорив: за головну жіночу роль зрадливої дружини Річарда Гіра у фільмі «Невірна» Даян отримала численні кінопремії і номінувалася на «Золотий Глобус» і «Оскар».

З 1988 до 1994 року Даян Лейн була заміжня за своїм колегою, актором Крістофером Ламбертом (нар. 29 березня 1957). У них є донька Елеонора Джесмін Ламберт (нар. 5 вересня 1993). 15 серпня 2004 вийшла заміж за актора Джоша Броліна (нар. 12 лютого 1968), сина актора Джеймса Броліна і пасинка Барбри Стрейзанд.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.