Ніколас Кейдж

Ніколас Кейдж

Nicolas CageАктор, Продюсер

Справжнє прізвище: Кополла. Ніколас Кейдж народився 7 січня 1964 р. в Лонг Біч (штат Каліфорнія).

Як правило, персонажі Ніколаса Кейджа - дивні люди, які легко переступають межу між патологією і нормою, трагедією і фарсом. Придуркуватий, з різким крякаючим голосом чоловік Пеггі Сью. Літературний агент, що зійшов з розуму і оголосивший себе вампіром ("Поцілунок вампіра": wink:. Надто вразливий італійський юнак, що знаходиться у владі місячних чар ("Сновида": wink:. Відданий чоловік, на догоду дружині викрадаючий чужу дитину ("Виховання Арізони": wink:. Ось ролі, що принесли Ніколасу Кейджv славу цікавого характерного актора. Його індивідуальність була блискуче зіграна у фільмі "Дикі серцем" режисера Девіда Лінча. Він являє собою гримучу суміш гиньоля і трилера з елементами панк та рок-культури. Лінч ні хвилини не сумнівався, хто повинен грати "поганого хлопчика" Сейлора Ріплі, шалено закоханого в блондинку Лулу. Сейлор здійснює вбивство, потрапляє у в'язницю, вмирає, але завдяки дикому серцю і пристрасної любові, знову відроджується до життя: словом, типовий фільм Лінча, пишномовний, але не фальшивий. Кейдж вклав у цю роль стільки самозабутньо і пристрасті, що зараз уже важко уявити на цьому місці іншого виконавця. До речі, куртка зі зміїної шкіри, яку носить Сейлор, належала самому Кейджу і з'явилася у фільмі за його пропозицією, допомагаючи ввійти в образ.

Ніколас Кейдж завдяки Лінчу став світовою знаменитістю. Правда, знадобилося цілих п'ять років, щоб його ім'я знову опинилося у всіх на вустах. Як і Лінч, режисер Майк Фіггіс не сумнівався, хто повинен виконати роль алкоголіка в його фільмі "Покидаючи Лас-Вегас". Майстерно зображуючи абстинентний синдром, Ніколас Кейдж при цьому зумів показати свого героя людиною, що заслуговує поблажливості і жалю. Цей фільм приніс йому перший в житті "0скар".

Ніколас Кейдж опинився на самому вістрі процесу трансформації пригодницького жанру, знаковою фігурою тих змін, які відбулися в його естетиці в середині 90-x років. Гранично ясно вони проявилися у фільмі "Без обличчя". Пригодницький жанр став для Кейджа своєю територією, у чому переконуєшся буквально з перших кадрів. Режисер Джон By не зневажив і можливістю скористатися колишнім іміджем Кейджа, показавши його похмурим, страждаючим неврастеніком, що мучиться від втрати власного обличчя. Витіюватий сюжет дозволив Кейджу продемонструвати все, на що він здатний. А він здатний на багато що. «Моя мета - спробувати всі типи характерів, все стилі кіно: бойовики, романтичні комедії, артфільми. Я зараховую себе до всеїдних виконавців», - заявляє актор. Щоб реалізувати ці плани, в 1993 році він заснував власну фірму. У 1995 р. Ніколас Кейдж одружився на Патриції Аркетт. Має сина Уестона від актриси Христини Фултон. Кейдж поступово увійшов у так званий елітний клуб "20 мільйонів" - за роль в картині "Викрасти за 60 секунд" / Gone in sixty seconds, 2000 / за деякими відомостями він отримав саме такий гонорар.

У 2001 році актор розлучився з Патріцією Аркетт - з чуток, виною цьому, можливо, була Пенелопа Круз, з якою актор знімався у стрічці "Вибір капітана Кореллі".

Каталог відео

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.