Кевін МакДональд

Кевін МакДональд

Kevin MakDonal\'dАктор, Режисер, Продюсер

Кевін Макдональд народився 28 жовтня 1967 року в Глазго, Шотландія. Він доводиться онуком актрисі Венді Орм (Wendy Orme) і британському режисерові, продюсеру і сценаристу угорського походження Емеріху Прессбургеру (Emeric Pressburger). Брат Кевіна, Ендрю, вибрав професію кінопродюсера. Кевін навчався у престижній шотландській школі-інтернаті Glenalmond College. У 1999 році він одружився з Тетяною Ланд (Tatiana Lund), художником-декоратором, у них троє синів. Кевін з родиною живуть у Північному Лондоні.

Він почав свою кар'єру, перетворивши біографію свого знаменитого діда «Життя і смерть кінодраматурга» (The Life and Death of a Screenwriter), що вийшла в 1994-му, на документальний фільм «Як стати англійцем» (The Making of an Englishman, 1995). Після низки біографічних документальних фільмів Макдональд взявся за «Один день у вересні», фільм про вбивство арабськими терористами ізраїльських спортсменів на мюнхенській Олімпіаді 1972 року. Кевіну вдалося переконати дати інтерв'ю для фільму Джамаля Аль-Гаші (Jamal Al-Gashey), останнього, що залишився в живих, терориста. Інтерв'ю проходило в складних умовах, оскільки колишній терорист ось вже майже 40 років перебуває в бігах, переконаний, що ізраїльські спецслужби як і раніше полюють за ним. Результатом наполегливості і сміливості режисера став «Оскар» за «кращий документальний фільм».

У наступному фільмі, «Торкаючись порожнечі» 2003 року, Кевін розповів історію про катастрофічну спробу двох альпіністів підкорити в 1985 році вершину Сіула Гранде в перуанських Андах. Фільм отримав премію Олександра Корди як «кращий британський фільм 2003». Цікаво, що саме Корда дав дідові Кевіна його першу роботу в 1935 році, коли той тільки перебрався до Великої Британії.

Сьогодні величезний інтерес викликає новий проект Кевіна Макдональда, продюсером якого виступить британський режисер і продюсер Рідлі Скотт (Ridley Scott). Спільно з компанією Google, якій належить відеопортал YouTube, Скотт і Макдональд оголосили про те, що збираються створити фільм, який складається з безлічі аматорських відеороликів з усіх куточків планети, які повинні бути відзняті 24 липня 2010. Взяти участь у проекті може будь-яка людина, і неважливо чим вона збирається знімати свій сюжет – професійною відеокамерою чи мобільним телефоном. Ролики приймалися до 31 липня 2010 року, після чого з них відібрали кілька, які увійшли до фільму «Життя за один день» (Life in a Day). Усі відзняті відеоролики, незалежно від того, увійшли вони у фільм чи ні, були збережені на спеціальному каналі порталу та доступні для глядачів. Прем'єра фільму «Життя за один день» відбулася у 2011 році на кінофестивалі «Санденс» (Sundance Film Festival) у США. Схоже, це перший подібний експеримент такого масштабу в історії кінематографа – «Життя за один день» дозволило побачити весь світ очима тисяч людей.

Каталог відео

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.