Шон Бін

Шон Бін

Sean BeanАктор

Шон Марк Бін народився 17 квітня 1959 року в місті Шеффілд, графство Йоркшир, Англія. Його батько, Брайан Бін, був зварювальником за професією і тримав власну майстерню. Мати, Рита Бін, працювала секретаркою, але після народження дітей (Шона і доньки Лорейн) повністю присвятила себе сім'ї.

Шон ріс звичайною дитиною, в школі вчився досить посередньо, вважаючи за краще проводити час з друзями або ганяти м'яч. Футбол був найсерйознішим його захопленням у той час, він навіть грав у шкільній команді, але успіхами не відзначався. Ярий вболівальник «Шеффілд Юнайтед», він не пропускав жодного матчу. «Хлопчиськом я обожнював ходити на стадіон з усіма цими тріскачками, дудками і з шарфом «Юнайтед», – говорить він. Кумиром його дитинства був Тоні Каррі, один з кращих гравців, а згодом і тренер клубу. Шон закінчив школу в 16 років з двома відмінними оцінками – з мистецтва та англійської мови, і наступні три роки пробував себе в різних професіях. Він побував продавцем сиру в супермаркеті, двірником (прибирав сніг), досить довго пропрацював зварювальником в майстерні батька.

Незважаючи на те, що за свою кар'єру він зіграв – захоплено і достовірно – як мінімум двох солдатів, Річарда Шарпа і Енді МакНаба («Браво два нуль»), самого Шона армія ніколи не приваблювала. Йому хотілося стати поетом або художником, або музикантом в популярній групі. Найкраще виходило малювати, тому Шон вирішив вчитися на художника. Він встиг кинути два коледжі, перш ніж у третьому, в Роттерхемі, знайшов театральний факультет.

Він захотів стати актором під впливом прочитаних книг. Правда, щодо того, яка саме книга так подіяла на нього, існують різні версії. Він читав Брехта, дуже любив роман Оруелла «1984» і п'єсу Шекспіра «Макбет». Так чи інакше, коледж він закінчив, і в 1981 році подав документи в RADA – лондонську Королівську Академію Драматичного мистецтва. Він був упевнений, що це єдиний вищий навчальний заклад, де вчать на актора. У той рік на 30 місць у RADA претендували 11000 чоловік, але Шон, маючи лише мізерний досвід гри на сцені коледжу і в міському театрі Роттерхема, до Академії все ж вступив – чимало здивувавши не лише своїх близьких і друзів, а й колишніх шкільних вчителів .

Незадовго до від'їзду до Лондона Шон одружився на своїй подрузі юності, Дебрі Джеймс. Після весілля вона продовжувала працювати перукарем в Шеффілді, а Шон жив у Лондоні, і це не сприяло зміцненню почуттів. Вони залишилися в найкращих стосунках, і Дебра досі заходить на чашку чаю до матері Біна. Шон став зустрічатися з Мелані Гілл, а після розлучення з Деброю вони стали жити разом.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.