Гільєрмо дель Торо

Гільєрмо дель Торо

Guillermo del ToroАктор, Режисер, Продюсер, Сценарист

Відомий кінорежисер, сценарист і продюсер, Гільєрмо дель Торо народився в Мексиці, у місті Гвадалахара (штат Халіско), 9 жовтня 1964 року. Його вихованням з дитинства займалася бабуся, переконана і дуже консервативна католичка. Тому не дивно, що вчився Гільєрмо не в звичайній школі, а в католицькій, для хлопчиків. Незважаючи на таке виховання, Гільєрмо завжди був шанувальником фантастики і фільмів жахів. Він буквально млів від перегляду таких фільмів, як «Ніч живих мерців», «Чорна неділя» та їм подібних. Його головною мрією в той час було самому стати режисером фантастичних фільмів. У віці 8-ми років, навчаючись в католицькій школі, він зняв своє перше відео.

Подорослішавши, молодий дель Торо переїхав до США, щоб вчитися гримерській майстерності і створенню спецефектів у легендарного майстра Діка Сміта, відомого за своїми спецефектами для фільмів «Екзорцист», «Голод» та ін. У 1986 році Гільєрмо повернувся до Мексики і створив власну студію з виробництва спецефектів під назвою «Некропія». Протягом декількох років він займався створенням спецефектів для фільмів і серіалів (наприклад, для «Байок зі склепу»), а також журналістикою і літературою. Світову популярність Гільєрмо дель Торо отримав у 1993 році після виходу на екрани його фільму «Хронос» – сучасної саги про вампірів. Неповторний стиль Гільєрмо був схвалений кінокритиками, а сам фільм отримав безліч нагород. Через деякий час початківця режисера запросили до Голлівуду для роботи над картиною «Мутанти» (1997) компанії Мірамакс. Проте співпраця з голлівудською студією виявилася невдалою, і, зробивши власні висновки про Голлівуд взагалі і про деякі студії зокрема, дель Торо повернувся на батьківщину, щоб створити власну кіностудію «Текіла-Ганг». Наступною відомою роботою режисера став фільм жахів «Хребет Диявола» (2001), знятий в Іспанії. Фільм так само приніс Гільєрмо численні кінонагороди і прихильне ставлення критиків. Після цього кар'єра дель Торо круто пішла вгору, і, примирившись з Голлівудом, режисер прийняв запрошення зняти продовження знаменитого «Блейда» – сіквел «Блейд 2» (2002). Фільм супроводжував приголомшливий успіх і величезні касові збори. Надалі у Гільєрмо дель Торо не було проблем із замовленнями. Він став режисером таких фільмів, як: «Хеллбой: Герой з пекла» (2004), «Лабіринт Фавна» (2006), «Хеллбой II: Золота армія» (2008).

За «Лабіринт Фавна» дель Торо був номінований на «Оскар» за кращий сценарій, а також отримав премію «Неб’юла» в такій же номінації.

Зараз у популярного режисера багато роботи – найближчим часом очікується вихід його нових картин у жанрі фентезі.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.