Мілла Йовович

Мілла Йовович

Milla JovovichАктор

Народилася 17 грудня 1975 року в Києві. Батько — Богдан Йовович, лікар, серб за національністю родом з Чорногорії; мати — Галина Логінова, росіянка за національністю, радянська актриса. У 1980 році родина переїхала до Лондона, потім у Сакраменто, США, а потім у Лос-Анджелес.

У модельному бізнесі з 11 років, вперше з'явилася на обкладинці італійського журналу «Lei». Пізніше відомий американський фотограф Річард Аведон запропонував їй фотосесію для журналу «Mademoiselle». Коли редактор журналу дізнався вік моделі, він поквапився зняти фотографію Йовович. Тільки після попередження з боку Аведона фотографії були відновлені. Проблема залучення неповнолітніх у шоу-бізнес на кілька місяців стала предметом розмов американських ток-шоу. Цього року Мілла з'явилася на обкладинках 15 журналів.

Мілла Йовович взяла участь у рекламній компанії Revlon «Найбільш незабутні жінки світу». Вона уклала контракти з Hugo Boss, Guess, Calvin Klein; гонорари сягали 3 тисяч доларів на день. З 1998 року — рекламне обличчя L'Oreal.

У кіно вперше знялася в 13 років у фільмі Залмана Кінга «Злиття двох місяців» (1988). У 15 років знялася в головній ролі у фільмі «Повернення в блакитну лагуну» (1991). У 1992 році в картині «Чаплін» зіграла дружину Чарлі Чапліна — Мілдред Харріс. На зйомках фільму «Під кайфом у сум'ятті», де вона грала епізодичну роль, Йовович познайомилася з актором Шоном Ендрюсом. Вони одружилися в жовтні 1992 року, але вже через місяць розлучилися.

У 1994 році Йовович випускає свій перший музичний альбом «The Divine Comedy» («Божественна комедія»). Йовович відправляється зі своєю групою «Plastic Has Memory» у гастролі по Європі і США.

Однак у 1996 році вона повертається в кіно, беручи участь у кастингу на роль у фільмі режисера Люка Бессона. З другої спроби вона отримує роль і в 1997 році знімається у фільмі «П'ятий елемент». Наприкінці року вона виходить заміж за Бессона. У 1999 році грала роль Жанни Д `Арк в однойменному фільмі Бессона і в цьому ж році розлучилася з ним. У 1998 році Йовович постала в ролі повії у картині Спайка Лі «Його гра» з Дензелом Вашингтоном.

У 2000 році на відкритті Берлінського кінофестивалю відбулася прем'єра нового фільму за участю Йовович і Мела Гібсона — картини Віма Вендерса «Готель "Мільйон доларів"» за сценарієм соліста групи U2 — Боно. Картина отримала приз фестивалю — «Срібного ведмедя». У 2001 році Йовович знялася в комедії Бена Стіллера «Зразковий самець».

Йовович спільно з моделлю Кармен Гоук є творцем лінії одягу «Jovovich-Hawk». У 2004 році була найбільш високооплачуваною моделлю, рекламуючи косметику L'Oreal. Згідно з рейтингом журналу Forbes її дохід склав 10,5 млн доларів (з урахуванням гонорарів за зйомки у фільмах).

Знялася в трьох бойовиках «Обитель зла» режисера Пола Андерсона. У березні 2006 року вийшов трилер «Ультрафіолет». У тому ж році відбувся обмежений реліз кримінальної драми «45-й калібр». Йовович повинна з'явитися в четвертій частині «Обителі зла». На офіційному сайті Йовович оголошено про участь у фільмі Пола Верхувена «The Winter Queen» за романом Бориса Акуніна. 28 лютого 2007 Верхувен повідомив, що назву фільму буде змінено у відповідності з оригіналом на «Азазель» (Азазель — демон пустелі за віруваннями стародавніх євреїв). Нова назва, на його думку, є більш інтригуючою.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.