Кетрін Зета-Джонс

Кетрін Зета-Джонс

Catherine Zeta-JonesАктор

Кетрін Зета-Джонс (Catherine Zeta-Jones) народилася 25 вересня 1969 року в невеликому рибальському селі недалеко від міста Свансі в Уельсі (Великобританія). Її батько володів кондитерською фабрикою і, як згадує актриса, від нього постійно був приємний запах солодощів. Подвійне ім'я дівчинці дали на честь двох її бабусь, одна з яких (Зета) була названа так, у свою чергу, на честь корабля, на якому плавав її дід.

Кетрін тяжіла до мистецтва з самого раннього дитинства. Вже в 4 роки вона почала співати і танцювати, періодично беручи участь у виставах любительської трупи при місцевій католицькій церкві, а в 10-13 років вона вже грала невеликі ролі в театрі.

Коли дівчинці було 14 років, у її місто приїхало відоме телешоу, в якому була традиція залучати місцевих підлітків для участі в програмі. Кетрін взяла участь у пробах і не лише отримала роль, але й примудрилася настільки зачарувати продюсерів, що вони запросили її до Лондону для подальших зйомок. Так у 15 років Кетрін покинула свою село і вирушила до столиці Англії в пошуках слави.

На лондонській театральній сцені Джонс дебютувала в мюзиклі «42nd Street», а кінодебют молодої актриси відбувся декількома роками пізніше, коли французький режисер Філіпп де Брока запросив її на роль Шахерезади у своїй картині «1001 ніч» (Les 1001 nuits, 1990) .

Та перший справжній успіх прийшов до неї з виходом на британський телеекран серіалу «Darling Buds of May», який став хітом і зробив Кетрін Зету-Джонс суперпопулярною в країні. Журналісти стежили за кожним її кроком, її ім'я не сходило зі сторінок жовтої преси, і, в результаті, Кетрін так втомилася від всього цього, що вирішила переїхати до Голлівуду (напевно думала, що там менше журналістів).

Однак там вона швидко зрозуміла, що її мегапопулярність у Британії нічого не значила для американців і тому їй довелося починати «вихід у зірки» заново. Вона отримала невелику роль у фільмі «Христофор Колумб: Завоювання Америки» (Christopher Columbus: The Discovery, 1992), знялася в декількох телесеріалах і в 1996 році отримала головну роль у телевізійній мініверсії «Титаніка».

Саме на зйомках цього мінісеріалу Кетрін була помічена Стівеном Спілбергом, який у цей час займався підготовкою до зйомок «Маски Зорро» (The Mask of Zorro, 1998). Режисер фільму Мартін Кемпбелл схвалив вибір Спілберга і дівчину затвердили на роль коханої Антоніо Бандераса та доньки Ентоні Гопкінса. Картина стала комерційним хітом і отримала непогані відгуки критиків.

Актрисі стали пропонувати більше ролей і незабаром вона знялася у «Пастці» (Entrapment, 1999), де її партнером став сам Шон Коннері, і в «Привиді будинку на пагорбі» (The Haunting, 1999) — не настільки вдалій стрічці, яка, тим не менш, теж знайшла свого глядача.

Акторська кар'єра Зети Джонс набирає обертів, а особисте життя актриси не стоїть на місці. Довгий час ходили чутки про роман Кетрін і актора Майкла Дугласа, і ось, нарешті, у новорічну ніч на 1.01.2000 Майкл зробив їй офіційну пропозицію і отримав згоду.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.