Дензел Вашингтон

Дензел Вашингтон

Denzel WashingtonАктор, Режисер

Дензел Вашингтон народився 28 грудня 1954 в місті Маунт-Вернон, штат Нью-Йорк. Хлопчик був названий на честь батька-священика. Дензел був середнім з трьох дітей в сім'ї: його мати працювала в салоні краси, і в юності він, будучи там підмайстром, допомагав їй. Після школи вступає до університету Фордхем в Нью-Йорку, де спочатку вивчав медицину, потім біологію, потім захопився журналістикою і, нарешті, зацікавився театром, закінчив в 1977 році зі ступенем бакалавра журналістики. Потім Вашингтон вступає в Американську консерваторію у Сан-Франциско. Через рік він переїжджає в Нью-Йорк, починає зніматися в телевізійних фільмах і припиняє навчання в консерваторії.

У 1981 році знімається у своєму першому фільмі - комедії «Копія і негатив». Популярність серед американських глядачів отримав завдяки ролі в телесеріалі NBC «Сент-Елсвер», де знімався протягом 6 років.

У 1987 році він номінується на премію «Оскар» за другорядну роль у фільмі «Клич свободи» Річарда Аттенборо.

У 1990 році Вашингтон отримує перший «Оскар» за виконання ролі другого плану у фільмі про громадянську війну «Слава» Едварда Цвіка.

У 1992 році його знову номінують на «Оскар» за роль релігійного діяча в картині Спайка Лі «Мальколм Ікс». Кінокритик Роджер Еберт і режисер Мартін Скорсезе назвали цей фільм одним із кращих фільмів 1990-х років. Вашингтон також грав в інших фільмах Лі - «Блюз про краще життя» (1990) і «Його гра» (1998) з Мілою Йовович.

У 1993 році Вашингтон зіграв роль адвоката-гомофоба у фільмі «Філадельфія».

У 2000 році Вашингтон отримує премію «Золотий глобус» і приз за кращу чоловічу роль 50-го Берлінського кінофестивалю за роль боксера у фільмі «Ураган».

У 2002 році він отримав «Оскар» за роль у фільмі «Тренувальний день».

Каталог відео

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.