Чарлі Кауфман

Чарлі Кауфман

Charlie KaufmanСценарист

Народився 19 листопада 1958 року в Нью-Йорку, і виріс на східному узбережжі. Перші роки життя він провів у Лонг Айленді, відвідував школу у Вест-Гертфорді, штат Коннектикут, куди його сім'я переїхала в 1972 році. Закінчивши школу в 1976 році, Чарлі спочатку вступив до Бостонського університету, але незабаром перейшов в Нью-Йоркський, де став вивчати кіно. Тут він зняв пару короткометражок і брав участь у студентських постановках як актор. Після закінчення університету Кауфман переїхав до Міннеаполісу, де працював у газеті та місцевому музеї мистецтв. У 1990 році Чарлі вирушив у Лос-Анджелес в надії зробити кар'єру сценариста. Він почав працювати на телебаченні, написав сценарії до декількох епізодів комедійних серіалів.

Перший же його повнометражний сценарій, «Бути Джоном Малковичем», був номінований на «Оскар». Другу номінацію, за «Адаптацію», Кауфман розділив з вигаданим братом Дональдом, який став першою неіснуючою людиною, яка претендувала на нагороду Кіноакадемії.

Кауфман зробив по два фільми з режисерами, які почали свою кар'єру зі створення відеокліпів: Спайком Джонзом («Бути Джоном Малковичем», «Адаптація») і Мішелем Гондрі («Звірина натура», «Вічне сяйво чистого розуму»). Крім того, він написав сценарій до дебютної картини Джорджа Клуні «Зізнання небезпечної людини». Кауфман також брав участь в адаптації книги Філіпа Діка «Помутніння», але його варіант не пройшов. У 2008 році Кауфман зняв за власним сценарієм свій перший фільм «Нью-Йорк, Нью-Йорк», що відрізнявся вкрай песимістичним тоном, не окупився в прокаті, але був визнаний Р. Ебертом найкращим фільмом десятиліття.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.