Кріс Уедж

Кріс Уедж

Chris WedgeАктор, Режисер, Продюсер

Актор, Продюсер, Режисер, Сценарист. Місце народження: Бінгхемтон, Нью-Йорк, США. Повне ім'я: Джон Крістіан Уедж. У 12 років зацікавився анімацією, у той час він із задоволення дивився по телебаченню передачі для дітей, де вчили, як самому можна зробити примітивні мультфільми. Цікавлячись комп'ютерами, анімацією і відеоіграми, по закінченню школи вступає до університету, щоб вивчати речі, якы його цікавлять . Отримавши в 1981 році в Державному університеті Нью-Йорка ступінь бакалавра в категорії образотворчого мистецтва, через рік отримує докторську ступінь магістра в Університеті штату Огайо. Магістратуру він закінчив як фахівець комп'ютерної графіки, що в тому ж році приводить його на студію Disney. Там він працює над першою частиною фільму "Трон", який у результаті набуває статусу культової Sci-Fi стрічки. Ще працює над мультфільмом "Там, де живуть чудовиська" (1983) за книгою Моріса Сендака. Працюючи в кіно, викладає анімацію в Нью- Йоркської школі образотворчих мистецтв, яку сам і закінчив. У 1987 році стає співзасновником тепер вже однієї з найбільших і значущих анімаційних студій Blue Sky Studios. Крім того, трохи пізніше засновує компанію з виробництва фільмів WedgeWorks. У 90-х займається рекламними роликами. У 1998 році його короткометражний мультфільм "Банні" отримує статуетку Оскара. Починаючи з нульових, Blue Sky Studios займається виробництвом повнометражних анімаційних фільмів, першим з яких став "Льодовиковий період" (2002), а другим "Роботи" (2005). Далі він раз на кілька років випускає фільми як режисер, а крім того виступає продюсером всіх наступних продовжень "Льодовикового періоду" та інших повнометражних мультфільмів. Плюс до всього він озвучує всіма любиму доісторичну білку Скрата. Одружений на Жанні Маркель, з якою живе в Нью-Йорку і виховує сина та доньку. Одна з улюблених книг, яка часто надихаєте аніматора, є "Старий і море" Ернеста Хемінгуея.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.