Лаверн Кокс

Лаверн Кокс

Laverne CoxАктор

Американська актриса, телевізійний продюсер і адвокат. Кокс народилася в Мобіл, штат Алабама. У неї є брат-близнюк, який зіграв роль її героїні в «Помаранчевий — хіт сезону» в спогадах. В одинадцятирічному віці вона зрозуміла, що у неї виникають сексуальні почуття до однокласників чоловічої статі і через знущання в школі намагалася накласти на себе руки. Кокс через роки зробила операцію, ставши з чоловіки жінкою, хоча коли в інтерв'ю її запитували про процедуру, вона відмовлялася розповідати подробиці. Кокс закінчила школу мистецтв в Бірмінгемі, штат Алабама, де вивчала професію письменника, а потім переїхала в Нью-Йорк, щоб освоїти акторську майстерність в коледжі Мерімаунт на Манхеттені. Живучи в Нью-Йорку, Кокс знімалася в декількох незалежних кінофільмах, граючи невеликі ролі. На телебаченні Кокс дебютувала в 2008 році, в епізоді серіалу «Закон і порядок: Спеціальний корпус», а пізніше з'явилася в «Закон і порядок» і «Смертельно нудьгуючий». У 2010 році вона стала ведучою і продюсером шоу Transform Me на VH1. Її прорив стався в 2013 році, після виходу серіалу Netflix «Помаранчевий — хіт сезону», де Кокс зіграла роль трансгендерною укладеної з золотим серцем Софії Барсета. Ця роль принесла їй номінацію на премію «Еммі» в 2014 році, тим самим роблячи її першим транссексуалом, висунутим на нагороду в акторській категорії. У 2015 році вона разом з іншими акторами отримала премію Гільдії акторів США. У 2014 році Кокс була удостоєна спеціальної премії GLAAD за свою роботу в якості адвоката для ЛГБТ. Пізніше вона увійшла в історію, ставши першою трансгендерною жінкою, яка з'явилася на обкладинці журналу Time. У 2014-15 роках Кокс була запрошеною зіркою в серіалах «Фальсифікація», «Керівництво подруг до розлучення» і «Проект Мінді». У на початку 2015 року вона була запрошена на одну з центральних ролей в пілота юридичної драми «Сумнів» для CBS. Кокс таким чином стала першим трансгендерів, що зіграв регулярну роль трансгендерів в проекті національного телебачення. Роль була спеціально створена для трансгендерною актриси.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.