Хетті МакДеніел

Хетті МакДеніел

Hattie McDanielАктор

Гетті Мак-Денієл (англ. Hattie McDaniel; 10 червня 1895 Вічита, США Канзас — 26 жовтня 1952 Вудленд-Гіллз, США) — американська актриса, перша афроамериканка, котра здобула премію «Оскар» (1940). У фільмі «Звіяні вітром» вона зіграла няньку Скарлетт О'Гари, яку всі кличуть Маммі. Це прізвисько закріпилося за актрисою і поза екраном. Гетті Мак-Денієл була вшанована голлівудською спільнотою. Вона товаришувала з багатьма знаменитостями, зокрема, із Кларком Гейблом. Автори анімаційного серіалу «Том і Джеррі» увіковічили актрису в образі господині кота Тома. Мак-Денієл окрім актриси була професійною співачкою та автором пісень, коміком, театральною актрисою, радіо виконавицею, та зіркою телебачення, вона була першою чорношкірою жінкою, що співала на радіо в США. Протягом своєї кар'єри, Мак-Денієл знявся в більш ніж 300 фільмів, але у більшості з них її ім'я навіть не згадується у титрах. Мак-Денієл має дві зірки на Голлівудській Алеї Слави, одну на 6933 Голлівудському бульварі за її внесок у розвиток радіо і інша на 1719 Вайн-стріт за ролі у кінофільмах. У 1975 році вона була внесена в Зал Слави Чорних Кінематографістів, а в 2006 стала першою чорношкірою удостоєною поштовою маркою США. Гетті Мак-Денієл народилася 10 червня 1895, у Вічиті, штат Канзас, у родині колишніх рабів. Вона була наймолодшою з 13 дітей. Її батько, Генрі Мак-Денієл, воював у громадянській війні а її мати, Сьюзен Голберт, була співачкою релігійної музики. У 1900 році родина переїхала у Колорадо, з початку жили у місті Форт-Коллінс, а потім у Денвері, де Гетті закінчила Денверську Східну середню школу. Після смерті свого брата Отіса у 1916 році, трупа стала втрачати гроші, і це тривало до 1920 року. Під час 1920—1925, вона з'явилася з професором Джорджом Моррісоном Melody Собаки, гастролюючи з чорним ансамблем, а у середині 1920-х вона почала радіо кар'єру на станції КОА у Денвері. У 1926—1929 роках вона також записала багато пісень у Чикаго. В цілому, Мак-Денієл записала сім сесій. Коли фондовий ринок обвалився у 1929 році, єдина робота що Мак-Денієл змогла знайти, була робота офіціанткою у клубі Мадрида, Мілуокі. Незважаючи на небажання власника, котрий не дозволяв їй співати, Мак-Денієл зрештою дозволили вийти на сцену і незабаром вона стала виступати регулярно. У 1931 році Мак-Денієл пробралася у Лос-Анджелес, щоб приєднатися до її брата Сема і сестри Ети. Коли вона не змогла отримати роботу у кіно, вона розпочала роботу як покоївка і кухарка. Сем працював у радіопрограмі KNX, і він також зміг отримати місце для сестри. Її шоу стало надзвичайно популярним, але її зарплата була настільки низькою, що вона повинна була продовжувати працювати покоївкою. Перша поява у кінематографі була у фільмі Золотий Захід (1932), її другий фільм I'm No Angel[en] (1932) був дуже успішний. Вона також отримувала кілька інших ролей у кіно на початку 1930-х, часто співала у хорах.

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.