Роуз Бірн

Роуз Бірн

Rose ByrneАктор

«Збоку може здатися, що я свідомо вибудовую свою кар'єру, ретельно вибираючи роль за роллю. Насправді це не так. Я завжди сумніваюся в правильності того чи іншого рішення і погоджуюся на пропозицію режисера, тільки якщо він дуже наполягає», – говорить австралійська актриса Роуз Бірн, яка зіграла Брисеїду у фільмі «Троя». І хоча критики і глядачі одноголосно вирішили, що лінія взаємовідносин Брисеїди і Ахілла (Бред Пітт) стала однією з найцікавіших в цій картині, актриса, судячи з інтерв'ю, залишилася незадоволена своєю роллю. «У «Трої» у мене лише десять сцен, і цей фільм знятий не для того, щоб розповісти про мою героїню», – говорить вона.

Бірн з дитинства мріяла стати театральною актрисою і з восьми років займалася на спеціальних курсах для маленьких акторів при Театрі юного глядача в Сіднеї. У 13 років вона знялася в своєму першому фільмі «Лялька Далласа». У 18 – дебютувала на великому екрані в картині «Дві руки». Та глядачі і критика практично не звернули уваги на гарненьку блондинку. Невідомо, як склалася б далі її акторська доля, але австралійський режисер Клара Ло, що запросила Бірн на головну роль у своєму фільмі «Богиня 1967 року», змусила її перефарбуватися в пекучу брюнетку. З цього моменту в долі актриси почалися сприятливі зміни. Подивившись «Богиню», журі Венеціанського кінофестивалю присудило актрисі приз за кращу жіночу роль. А Джордж Лукас запросив її зіграти в «Зоряних війнах. Епізод II: Атака клонів». Правда, цією роботою Бірн теж залишилася незадоволена: «Мені так і не довелося нічого грати. Я просто стояла поруч з Наталі Портман і дивилася на неї», – розповідає вона. Актрисі подобається її роль Алекс в трилері Пола Макгігана «Одержимість», у якому помітно вплив фільмів Хічкока. Дуже яскравою і глибокою можна назвати роль Бірн у вінтажній драмі «Ніжний кіготь», у якій вона зіграла головну жіночу роль.

Чарівна та не по роках серйозна актриса у вільний час займається йогою і читає книги з мистецтва. Вона скептично ставиться до статей про «австралійську навалу» на Голлівуд (їхні автори вважають, що актори з цього континенту набагато більш затребувані в кіно, ніж американці). «Думаю, що на кожного австралійського актора, який отримав роботу в Голлівуді, припадає приблизно тисяча його колег по професії з Австралії, які так і не зуміли нічого добитися», – каже Бірн.

Каталог відео

youtv - українське телебачення, як ти любиш

Спробуй усі переваги користування сучасним українським телебаченням онлайн!

Пізнавально

Пізнавально

370+ телеканалів на будь-який смак: топові, національні, преміум, фільмові, спортивні, розважальні, дитячі. Улюблені шоу, прем'єри, фільми, спорт - дивись онлайн!

Просто

Просто

Завантажуй додаток ОТТ ТБ youtv безкоштовно та отримай перегляд контенту з простим дружелюбним інтерфейсом. Дивись онлайн тб безкоштовно і в обраних платних пакетах.

Вигідно

Вигідно

Інтерактивне ОТТ телебачення за вигідною пропозицією: завантажуй додаток та використовуй одну оплату на 5 пристроях.

Зручно

Зручно

Перегляд улюблених телеканалів на смартфонах, планшетах, ноутбуках, ПК, Android медіаплеєрах, Smart TV будь-де, де є інтернет-покриття.

Зручні додатки

Один додаток онлайн тб youtv працює на пристроях з різними операційними системами: Android, iOS, Windows, MacOS, Android TV, Tizen OS (Samsung Smart TV), WebOS (Smart TV LG).

Сучасні додатки youtv для різних пристроїв.